Aanbevolen : Tweedehands auto onderdelen - Wij kopen auto’s
All Categories
Featured
Table of Contents
2 kastjes dus. Dat geeft wel een hoop mogelijkheden, maar de auteur is niet echt een smarthome freak en wil alleen die smarthome zaken die een functionele toevoeging zijn voor het Alarm. Die 2 verschillende kastjes zijn altijd van 2 verschillende merken en fabrikanten. Nu werken die merken goed samen.
Als een van de fabrikanten stopt met de support dan moet je op zoek naar een vervangend kastje met een passende interface. Er is nog niet echt een praktijk standaard voor het koppelen van Alarm systeem aan een smarthome. bewakingscamera voor buiten. Voor de (semi)professionele is die er wel : (UNii) KNX .
Voor een Alarmsysteem fan zijn veel DIY smarthome spullen een speelgoed hobby die het nog vaak niet doen (sorry voor de smarthome fans ). Ook de integratie van smarthome en Alarmsystemen met Google, Apple en Amazon is niets. Het is een totale overgave van je privacy aan deze Big, Tech jongens.
Smarthome heeft echter een aantal zaken die een waardevolle bijdrage leveren aan de beveiliging die een hoop Alarmsystemen niet hebben. Zoals: gordijnen open/dicht, lamp aan/uit schema. Je bent(afwezig, maar het lijkt of je thuis bent! Ook een buiten-bewegingssensor (met anti-masking) die een lamp activeert op 1ste binnenverdieping en na 10 seconden een lamp op begane grond, etc..
Dan moet je nog alle software stabiel draaiende krijgen en dan pas kun je starten met het zelf inrichten. Dat inrichten (voornamelijk voor het ALARM deel) lijkt vaak meer op software programmeren en scripten, dan het instellen van een Alarm/Smarthome-systeem. OH, DO en HA zijn primair smarthome systemen. Je kunt er wel Alarm zaken in opzetten, maar niet echt een primair Alarm systeem van maken zonder te gaan "sleutelen"/programmeren.
De eerste “geen Cloud” oplossing die onderzocht is, was de Hubitat Elevation Hub . Deze heeft geen Cloud, wel Zigbee & Z-wave-plus. Deze viel af vanwege te veel zelf instellen/programmeren/scripten (voornamelijk voor het ALARM deel) en geen G2/G4 mobiel aansluit mogelijkheden. De zoektocht leverde al een keer een “hit” op van het Alarm merk Lupus Electronics uit Duitsland, maar vanwege het ontbreken van Z-wave, is dit niet verder uitgezocht.
Lupus zegt dat de provider van SMS een wijziging doorheeft gevoerd waardoor het niet meer werkt. Zij gaan de software van de XT1 Hub niet meer aanpassen omdat dit onmogelijk zou zijn en het een “auslaufer” model is. Ik kon hem inruilen voor een nieuwe XT1-plus (de opvolger) tegen een zeer schappelijke prijs.
Dit product voldoet aan de meeste eisen en wensen. borg beveiliging. Lupus (Electronics) is een verwijzing naar het Latijn voor Wolf en de oprichters van het bedrijf zijn Philip Wolff (CEO), Jan-Michael Wolff en Matthias Wolff. De wolf (Lupus) staat voor dus bewaking en de 3 broertjes Wolff en Lupus is hier dus niet de gelijknamige auto-immuunziekte(s).
Ander punt is de veiligheid. Je deelt al je beveiligingsinformatie met een fabrikant via die zijn Cloud (borg beveiliging). Ze zeggen dat het allemaal veilig is, maar dat is absoluut niet te garanderen. Wil je dat wel dan moet je een BORG of een VEB gecertificeerd bedrijf een Alarmsysteem laten aanleggen dat wordt aangesloten op een gecertificeerde meldkamer (PAC).
Ook al die aanbieders van Alarm/Smarthome systemen met een abonnement en meldkamer maar ZONDER BORG/VEB hebben hele mooie reclame uitingen, maar die systemen worden vooral verkocht aan argeloze mensen die bang worden door een insluiping en/of inbraak bij henzelf of in de buurt (borg beveiliging). De reclames spelen in op je gemoedstoestand.
a. "wat wordt er NIET meer gesupport" ): . Neem je toch een Alarm met “Account/Cloud”, kijkt dan of je deze leverancier vertrouwd en of de Cloud veilig is. Staat de Cloud in de EU dan valt die onder de GDPR gegevensbescherming - borg beveiliging. In Nederland heet deze "wet": Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
Werkt de Cloud met versleutelde (encryptie) verbindingen en opslag van data? Kijk of de fabrikant componenten levert die ook op andere merken Hubs werken zodat je het liefst niet helemaal aan deze fabrikant bent overgeleverd, zeker als deze (en/of zijn Cloud) er mee stopt. Controleer ALTIJD of de basis Alarm zaken blijven werken zonder vast internet! Dit houd in dat bij stroomuitval of geen -vast-internet/Cloud het Alarm functioneert met: – Hub/Paneel heeft ingebouwde oplaadbare batterij of accu.
Er zijn een aantal voordelen van het gebruik van de Cloud. Deze vallen in 2 categorieën en afhankelijk van de fabrikant worden ze wel of niet aangeboden. (i. p.v. voor de consumenten zelf meestal “technisch” te implementeren opties) - Je maakt een account aan op de Cloud van je Alarm/Smarthome en registreert daarmee je systeem..De Cloud zorgt vervolgens voor een (veilige) verbinding buitenhuis naar je Alarm/Smarthome ..systeem ..Je hoeft dan geen technische instellingen voor te doen op je router c.
je Alarm/Smarthome ..Je hoef geen DDNS te nemen - borg beveiliging. Dit is een (gratis of niet) internet-server die altijd jou thuis ...modem-router weet te vinden..Je hoef ook niet een eventuele VPN (beveiligingstunnel voor internetverkeer) op te zetten. - De Cloud kan opslag aanbieden voor beeld/geluid van je camera's inclusief je slimme deurbel..Heb je opslag thuis (SD-kaart in camera of NAS/NVR) dan kan de dief deze vernielen/meenemen..De dief kan niet bij de Cloud waar die beelden staan! ..Ondanks dat een aantal NAS en NVR merken een stuk gebruikersvriendelijker zijn geworden, ..blijf het voor de niet technisch mensen moeilijke om in te stellen en te onderhouden.
Als je geïnteresseerd bent in verdere informatie raden we je aan de website van het CCV te bezoeken en de documentatie van de VRKI A en B te lezen - borg beveiliging. Voor meldkamers is er weer een aparte certificatie (CCV-CERTIFICATIESCHEMA Particuliere Alarmcentrales / PAC). Deze is ook op de CCV-site te vinden.
Zo zijn er verschillende merken die zich aanprijzen als een “Grade 2” systeem maar dat is niet het hele verhaal. De “Grade 2” certificatie kan door een geaccrediteerde institutie binnen de EU worden toegekend. Je kunt vaak niet zien welk instituut de certificatie heeft toegekend ,zoals bij KEMA-keur en TÜV.
Dit klinkt als zeer betrouwbaar - borg beveiliging. Als de certificatie door een Bulgaars instituut is afgegeven, dan hoor je de reclame jongens daar niet over. Hiermee wil we niet zeggen dat een Bulgaarse instituut slechte “Grade 2” certificatie afgeeft. Dat weet we gewoonweg niet. Volgens de Nederlandse BORG richtlijnen van het CCV houdt “Grade 2” in dat het betreffende apparaat ingezet kan worden voor een “Grade 2” Alarminstallatie.
Sterker nog een BORG bedrijf kan maatregelen nemen om een apparaat waarbij bepaalde zaken ontbreken, dit op een andere manier op te vangen. Neem een Alarmsysteem (de Hub) dat wegens het ontbreken van een sabotage dipswitch of een ingebouwde “beweeg” sensor (tampering) en het niet wegwerken van de aansluitkabel, GEEN “Grade 2” certificatie krijgt - borg beveiliging.
De BORG installateur kan dan alsnog een “Grade 2” certificaat afgeven! Omgekeerd kan een “Grade 2” geschikt apparaat in het halletje gehangen worden met de kabels in zicht. De inbreker knipt deze kabels door of slaat met een klap van een zware hamer het apparaat aan duigen. Er is dan duidelijk sprake van een NIET gecertificeerde “Grade 2” installatie met een voor “Grade 2” geschikt kastje - borg beveiliging.
Als je bijvoorbeeld met Google zoekt op "reviews van Alarmsystemen" kom je na de "Advertenties" op sites met zogenaamde reviews en aanbevelingen. Dit zijn echter allemaal "partner-sites" van BOL, Coolblue, Amazon etc., met links naar producten die zij graag aan jouw willen verkopen of ze nu geschikt zijn voor een goed alarm of niet.
Het meest makkelijk om zelf SLIM toe te passen en te installeren in huis zijn slimme lampen en slimme plugstekkers. De oude lamp draai je UIT de fitting en de nieuwe slimme lamp er IN. Even de slimme lamp koppelen aan je Hub of Cloud en je bent klaar.
De fysieke schakelaar staat normaliter op AAN en de slimme lamp zet je UIT of AAN met je App. borg beveiliging. Wil je toch de slimme lamp die UIT staat met de fysieke schakelaar bedienen dan zet je de fysieke schakelaar UIT en direct weer AAN. De slimme lamp gaat dan branden (AAN) en geeft aan je Hub of Cloud door dat die AAN staat.
Je loopt even naar de fysieke schakelaar en zet deze weer AAN. beveiligingscamera voor buiten. Maar goed, je hebt deze lamp opgenomen in je Alarmering. Gaat het ‘Alarm af” dan moet deze lamp vol gaan branden (AAN). Staat in zo’n geval de fysieke schakelaar op UIT en je slaapt of bent op vakantie terwijl het “Alarm af” gaat dan heb je pech.
De oplossing om de schakelaar te vervangen door een blindplaat (afdekplaat) en in de inbouwdoos de zaak door te verbinden c. q. altijd op “AAN te zetten”, werkt op zich prima met een slimme lamp. Dit heeft echter weer het grote nadeel dat als je App/Smartphone/Wifi of Alarm/Smarthome Hub of Cloud/Internet het NIET doet, je GEEN slimme lamp AAN kunt zetten.
Je krijg de lamp niet meer UIT zonder hem uit de fitting te draaien. Kortom mijn advies voor dit soort kritisch situaties is: Het te schakelen apparaat moet DOM zijn en de schakelaar slim of slim gemaakt. De schakelaar blijft zowel fysiek al slim bedienbaar. Voorbeeld: Gebruik een gewone LED-lamp en bouw een 1-kanaal-relais schakeling in de inbouwdoos van de schakelaar erbij (of vervang gewoon de schakelaar door een slimme schakelaar).
Bij deze oplossing met een slimme schakelaar blijf je afhankelijk van de levering van 220v stroom (borg beveiliging). Heb je echter een slimme lamp via de Cloud dan ben je ook nog eens afhankelijk van de stand van de fysieke schakelaar een werkend internet en van die Cloud (die kan er wel even uit liggen voor onderhoud).
Deze bijlage gaat over het gebruik van draadloze frequenties en protocollen voor consumenten doe het zelf (DIY) te installeren Alarm/Smarthome systemen. Hierbij wordt vooral gekeken naar het toepassen van deze frequenties/protocollen voor een goed Alarmsysteem. Voor de centrale unit van een Alarm/Smarthome worden verschillende namen gebruikt zoals Gateway, Hub, Bridge en Paneel.
Lupus Electronics XT2-plus, XT4, Ajax en Satel met ABAX-2 voor Integra/Versa). Zijn deze nu beter of juist niet dan die algemene protocollen. In deze bijlage wordt gepoogd aan te geven wat er beter kan aan Zigbee, Z-wave-(LR)-plus en Wifi en alles daarom heen als je het voor kritisch zaken wilt gebruiken.
15.4 standaard. Er is ook een draadloze Zigbee dat de 868Mhz frequentie gebruikt, maar deze wordt zover we weten niet gebruikt voor Alarm en Smarthome systemen. Voorheen waren er 2 hoofdsmaken Zigbee Light Link (ZLL) en Zigbee Home Automation (ZHA), niet te verwarren met Zigbee Home Assistant wat ook afgekort wordt als ZHA.
Je weet echter NIET precies hoe het werkt, want het is GEEN algemeen publieke standaard. Van Satel wordt wel vermeld dat het "standaard AES" versleuteling heeft en 4 kanalen gebruikt. We gaan hier even voor het gemak uit van het bereik in afstand van het draadloze signaal vanaf de Hub RECHTSTREEKS naar de gebruikte componenten.
Zie voor signaal-”versterkers” het hoofdstukje “Mesh netwerk versus Star-netwerken” - borg beveiliging. Hoe “ver” een signaal komt is in eerste instantie afhankelijk van de frequentie, bandbreedte, signaalsterkte/kracht (uitgedrukt in Mw, d, Bm, hoe groter hoe krachtiger) en de antenne. Het is dus ook erg belangrijk op de Mw en d, Bm waarden van de genoemde signalen bij de apparatuur te letten.
Daar heb je niet veel aan bij alle thuissituaties. Magnetron, gewapende betonnen wanden/vloeren, andere draadloze signalen, elektra leidingen en nog veel meer, beperken het bereik van het draadloze signaal. Dus hier geven we vrij reële algemene afstanden op voor het bereik van de draadloze signalen. Het is vrij simpel de Wifi en de Zigbee zijn hier duidelijk de verliezers met een bereik van 12 a 20 meter.
De Sleutel (toegang/wachtwoord ) is wel een zorgpunt met name bij het gebruik van Wifi (zie volgende hoofdstuk). Op netwerkniveau zijn er verschillende (gegenereerde) sleutel(key) technieken om e. e.a. goed te beveiligen. Om dit soort zaken al te kunnen kraken moet je zeer technisch onderlegd zijn en beschikken over behoorlijk wat computerkracht.
Latest Posts
Welke Opkoper Auto Koopt Mijn Wrak Voor Een Goede Prijs
Auto Opkopers
Daktent Auto Huren